ULTRACOLL THERMO Durostick Ινοπλισμένη κόλλα 25 Kg Λευκή

 • 19,00€
 • Η τιμή περιλαμβάνει ΦΠΑ 24%
 • Διαθεσιμότητα: 1-3 Ημέρες
 • Κατασκευαστής: DUROSTICK
 • Κωδικός Προϊόντος: 19.03.051

              

 

Ινοπλισμένη κόλλα θερμομονωτικών πλακών για τοίχους & ταράτσες ULTRACOLL THERMO Durostick Λευκή.

 

Προδιαγραφές

 • Ινοπλισμένη, τσιμεντοειδούς βάσης κόλλα, ενισχυμένη με ρητίνες, οι οποίες της προσδίδουν ιδιαίτερη ευκαμψία, υψηλή πρόσφυση και συγκολλητική δύναμη σε θερμομονωτικές πλάκες διογκωμένης (EPS) ή εξηλασμένης (XPS) πολυστερίνης, πολυουρεθάνης, φελλού κ.ά. σε τοιχία από μπετόν, σοβά, τούβλα ή τσιμεντόλιθους.
 • Η κόλλα ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις της ETAG 004 για συστήματα εξωτερικής θερμομόνωσης και συμμετέχει στο σύστημα εξωτερικής θερμομόνωσης κτιρίων THERMOSEAL της DUROSTICK ως προϊόν επικόλλησης πολυστερίνης και βασικής επίστρωσης, το οποίο έχει πιστοποιηθεί από τον κοινοποιημένο Ευρωπαϊκό Οργανισμό OIB με αριθμό ΕΤΑ-13/0006 και ΕΤΑ-13/0007.
 • Κατατάσσεται στην κατηγορία GP:CS IV/W2 κατά ΕΝ 998-1.

 

Εφαρμογές

 • Α) Σε συστήματα εξωτερικής θερμομόνωσης κτιρίων (ETICS) είναι κατάλληλη τόσο για την επικόλληση των θερμομονωτικών πλακών στις όψεις των κτιρίων, όσο και για την επίχρισή τους σε συνδυασμό με το υαλόπλεγμα οπλισμού θερμοπροσόψεων DS-4160 της DUROSTICK.
 • Β) Η ULTRACOLL THERMO συνιστάται για τα ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΘΕΡΜΟΣΤΕΓΑΝΩΣΗΣ ΤΑΡΑΤΣΩΝ COOL ROOF και COOL ROOF LIGHT, δημιουργώντας έτσι ένα δοκιμασμένο θερμομονωτικό και παράλληλα στεγανοποιητικό σύστημα, με μεγάλη διάρκεια ζωής.

 

Τρόπος Χρήσης

 • 1. Προετοιμασία επιφάνειας.
  Η επιφάνεια εφαρμογής πρέπει να είναι επίπεδη, καθαρή, απαλλαγμένη από σαθρά σημεία, σκόνες, λάδια, χρώματα κ.ά.
  Οι απορροφητικές επιφάνειες διαβρέχονται ή ασταρώνονται με το μικρομοριακό σταθεροποιητή (αστάρι) AQUAFIX της DUROSTICK.
 • 2. Εφαρμογή.
  Αδειάζουμε τη σκόνη σε περίπου 7,0-7,5lt καθαρό νερό, ανακατεύοντας με δράπανο χαμηλών στροφών. Αφήνουμε το μείγμα να ωριμάσει για 5-10 λεπτά και ανακατεύουμε περιοδικά.
 • Α) Σε σύστημα εξωτερικής θερμομόνωσης κτιρίων THERMOSEAL:
 • Σε επίπεδες επιφάνειες: Απλώνουμε την κόλλα επάνω στη θερμομονωτική πλάκα, τη "χτενίζουμε" ομοιόμορφα στο σύνολο της επιφάνειάς της με οδοντωτή σπάτουλα και την τοποθετούμε στον τοίχο.
 • Σε μη επίπεδες επιφάνειες: Απλώνουμε την κόλλα περιμετρικά με μυστρί επάνω στη θερμομονωτική πλάκα και σημειακά στην υπόλοιπη επιφάνειά της. Τοποθετούμε την πλάκα στον τοίχο και ασκούμε πίεση στην επιφάνειά της, ώστε να διασφαλίσουμε την ασφαλή και ομοιόμορφη επαφή της κόλλας με το υπόστρωμα.
  Τοποθετούμε την πλάκα στον τοίχο. Ύστερα από τουλάχιστον μία ημέρα και ανάλογα με το μέγεθος του κτιρίου, εφαρμόζουμε τα πλαστικά βύσματα (περίπου 6-8 τεμ./m²). Ακολούθως, εφαρμόζουμε σε όλη την επιφάνεια με την οδοντωτη σπάτουλα, ένα λεπτό στρώμα κόλλας, περίπου 3-5mm και ενσωματώνουμε σε αυτό, το υαλόπλεγμα οπλισμού θερμοπροσόψεων DS-4160 της DUROSTICK. Στο τέλος λειαίνουμε την επιφάνεια με τη σπάτουλα. Μετά την πλήρη ξήρανση του υλικού, επιχρίουμε την επιφάνεια με τον εύκαμπτο υδαταπωθητικό σοβά HYDROSTOP PLASTER ELASTIC με λείο ή γραφιάτο φινίρισμα. Εναλλακτικά, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το σιλικονούχο αδιάβροχο παστώδη σοβά τελικής στρώσης HYDROSTOP SILICONE PLASTER, επίσης κατάλληλος για τη διαμόρφωση λείας ή αδρής επιφάνειας. Για αναλυτική περιγραφή της εφαρμογής, συμβουλευτείτε το DVD THERMOSEAL της DUROSTICK ή επισκεφθείτε τα site της εταιρείας μας www.durostick.gr και www.thermoseal.gr.
 • Β) Σε σύστημα θερμοστεγάνωσης ταρατσών COOL ROOF: Για ταράτσες και ανώμαλα υποστρώματα, τοποθετούμε ένα στρώμα κόλλας στην πλάκα πολυστερίνης ή απευθείας στην πλάκα της ταράτσας και "χτενιζουμε" με οδοντωτή σπάτουλα. Τοποθετούμε τις πλάκες καλύπτοντας όλη την επιφάνεια. Στη συνέχεια, ασταρώνουμε την επιφάνεια των θερμομονωτικών πλακών με το ειδικό χαλαζιακό ακρυλικό αστάρι DS-255 της DUROSTICK. Θα δημιουργήσει άριστες συνθήκες πρόσφυσης στην τσιμεντοκονία που θα ακολουθήσει. Αφού το αστάρι έχει στεγνώσει σε βάθος, καλύπτουμε με τσιμεντοκονία DUROSTICK D-6 ή επιστρώνουμε με μείγμα αποτελούμενο από 3 μέρη άμμο, 1 μέρος γαρμπίλι, 1 μέρος τσιμέντο και ίνες πολυπροπυλενίου 12mm DUROFIBRE της DUROSTICK (περίπου 900gr/m³), σε πάχος 2-4cm, εξασφαλίζοντας ένα συμπαγές και ανθεκτικό υπόστρωμα. Ύστερα από 10 ημέρες, επαλείφουμε την τσιμεντοκονία με HYDROSTOP ROOF ή με HYDROSTOP 2 συστατικών σε 3 σταυρωτές επιστρώσεις πάχους 1mm/στρώση, χρησιμοποιώντας πατρόγκα (φαρδιά βούρτσα) ή ρολό του relief. Για ταράτσες που δέχονται μεγάλα φορτία και καταπονήσεις ή έχουν εμβαδόν άνω των 50m² πρέπει να τοποθετείται και να ενσωματώνεται αλκαλίμαχο υαλόπλεγμα DUROSTICK DS-490 (με άνοιγμα καρέ 4x4mm, 90gr/m²) ή DUROSTICK DS-4160 (με άνοιγμα καρέ 4x4mm, 160gr/m²), κατά την εφαρμογή της νωπής πρώτης στρώσης και να ακολουθούν απαραιτήτως άλλες δύο. Κατά αυτόν τον τρόπο, εκτός της άριστης θερμομόνωσης, επιτυγχάνεται και σωστή στεγάνωση για πολλά χρόνια.
 • Κατανάλωση: Ως κόλλα: 2,5-4kg/m², ανάλογα με τη σπάτουλα και το υπόστρωμα.
  Ως επικαλυπτική στρώση: 1,5kg/m²/mm για την κάλυψη του υαλοπλέγματος.

Γράψτε μια αξιολόγηση

Γράψτε μια αξιολόγηση

Σημείωση: η HTML δεν επεξεργάζεται!
    Κακή           Καλή

Ετικέτες: κόλλα θερμομονωτικών πλακών, κόλλα για τοίχους και ταράτσες, ultracoll thermo, durostick, κόλλα ινοπλισμένη