DS-258 DECO MICRO FLEX Durostick Σκούρα γκρι Πατητή τσιμεντοκονία σε μορφή πάστας για τοίχους και δάπεδα 5 kg

 • 25,50€
 • Η τιμή περιλαμβάνει ΦΠΑ 24%
 • Διαθεσιμότητα: 1-3 Ημέρες
 • Κατασκευαστής: DUROSTICK
 • Κωδικός Προϊόντος: 18.09.032

Σκούρα γκρι Πατητή τσιμεντοκονία σε μορφή πάστας για τοίχους & δάπεδα 5 kg DS-258 DECO MICRO FLEX Durostick.

 

 

Προδιαγραφές

 • Παστώδες διακοσμητικό επίχρισμα, λευκό ή έγχρωμο, έτοιμο προς χρήση. Στη σύνθεσή του περιέχονται κατάλληλα διαβαθμισμένα αδρανή, ειδικά ενεργά πρόσθετα και ακρυλικές ρητίνες που προσδίδουν στο υλικό άριστη πρόσφυση με το υπόστρωμα, εξαιρετική εργασιμότητα, υψηλή αντοχή σε τριβή και μοναδικά λεία τελική επιφάνεια. Ιδανικό για εσωτερική χρήση σε τοίχους και δάπεδα και εξωτερικά σε όψεις κτιρίων και κατοικιών, καταστημάτων, ξενοδοχείων, εστιατορίων κ.ά.
  Κατατάσσεται ως υλικό επίχρισης δαπέδων τύπου SR-B2,0-AR0,5-IR1,7 σύμφωνα με το πρότυπο EN 13813.
 • Κατανάλωση: 0,6-0,7kg/m² ανά στρώση, ανάλογα με το υπόστρωμα.

 

Πλεονεκτήματα

 • Ευκολία στην εφαρμογή.
 • Εξαιρετική κάλυψη ρωγμών με αντοχή στις συστολοδιαστολές.
 • Ιδιαίτερη κάλυψη ακόμη και με μία μόνο στρώση.
 • Ιδιαίτερη πρόσφυση σε κάθε επιφάνεια.
 • Γρήγορο στέγνωμα.
 • Δυνατότητα εφαρμογής βερνικιού ακόμη και την επόμενη μέρα.
 • Χρωματίζεται και τεχνοτροπείται μέσω του συστήματος DUROCOLOR (σε συσκευασία σύριγγας των 20ml), παρέχοντας τη δυνατότητα να επαναπροσδιορίσετε την επιλογή σας και να εξελίξετε την απόχρωση, διορθώνοντάς την σταδιακά ή και τμηματικά.
 • Ιδανική λύση για την ανακαίνιση και τη διακόσμηση κατοικιών και επαγγελματικών χώρων.

 

Εφαρμογές

 • Κατάλληλη για τοίχους καθώς και ειδικές κατασκευές όπως πάγκοι, νιπτήρες, ντουζιέρες, χτιστά έπιπλα, ξύλινα έπιπλα, τραπέζια, πόρτες κ.ά. Ιδανική και για την αλλαγή απόχρωσης, αλλά και για την επισκευή φθαρμένων και ρηγματωμένων επιφανειών επενδυμένων με πατητή τσιμεντοκονία, ειδικά δε όπου απαιτείται ταχύτητα στην εφαρμογή και γρήγορη παράδοση ενός έργου.
  Το ιδιαίτερο και λιτό ύφος της καθώς και η ευκολία και η καθαρότητα στην εφαρμογή της, την καθιστούν μία πραγματικά ξεχωριστή, γρήγορη και οικονομική επιλογή (λόγω της μεγάλης της καλυπτικότητας και της αντοχής της σε μικρό πάχος εφαρμογής) για όσους θέλουν να ανακαινίσουν ή να διακοσμήσουν την κατοικία τους ή τον επαγγελματικό τους χώρο. Η λεπτή, αλλά πανίσχυρη στρώση της μετατρέπει παλαιούς φθαρμένους ή εκτός μόδας χώρους, τοίχους, ταβάνια και δάπεδα, σε μοντέρνους, αλλά και παραδοσιακούς.

 

Τρόπος Χρήσης

 • 1. Προετοιμασία επιφάνειας
  Οι επιφάνειες πρέπει να είναι σταθερές, επίπεδες, καθαρές, στεγνές, απαλλαγμένες από σκόνη, λάδια, παλιές και ξεφλουδισμένες βαφές, σαθρά υλικά και υγρασία.
 • Νέες επιφάνειες από μαρμαροσοβά και σκυρόδεμα, αφού λειανθούν με το κατάλληλο γυαλόχαρτο και καλυφθούν πιθανές ατέλειες με SUPER FLEX POWDER, ξεσκονίζονται και ασταρώνονται με AQUAFIX.
 • Νέες επιφάνειες από γυψοσοβά, γυψοσανίδα και τσιμεντοσανίδα ασταρώνονται με AQUAFIX.
 • Σε ήδη βαμμένες σταθερές επιφάνειες, αρκεί το ελαφρύ γυαλοχαρτάρισμά τους με πατόχαρτο.
 • Σε ήδη βαμμένες αλλά ξεφλουδισμένες επιφάνειες, αφαιρούμε τις σαθρές και ξεφλουδισμένες βαφές, καθαρίζουμε και ασταρώνουμε με AQUAFIX.
 • Σε ξύλινες αδρές, άβαφες επιφάνειες, προστατεύουμε από σαράκι, μύκητες, υγρασία, με συντηρητικό εμποτισμού DUROXYL WOOD Protection/Conditioner.
 • Σε περίπτωση που δεν είναι επίπεδες (δάπεδα) προτείνεται ως υπόστρωμα η εφαρμογή της πατητής τσιμεντοκονίας DS-250 ή DS-252 Flex, εγκιβωτίζοντας αλκαλίμαχο υαλόπλεγμα DS-4160, όπως περιγράφεται αναλυτικά στον τρόπο χρήσης των αντίστοιχων προϊόντων.
 • Αν το υπόστρωμα είναι μάρμαρο, πλακάκι ή μωσαϊκό, ασταρώνουμε με χαλαζιακό αστάρι DS-255 ή DS-290 και επενδύουμε με πατητή τσιμεντοκονία DS-250 ή DS-252 Flex.
 • Αν το υπόστρωμα αφορά επένδυση πατητής τσιμεντοκονίας που χρήζει επισκευής, τότε, επισκευάζουμε τοπικά τις τριχοειδείς ρωγμές και αφήνουμε να στεγνώσει.
  Μετά την ως άνω προετοιμασία ανά επιφάνεια εφαρμογής, ακολουθεί η τελική εφαρμογή με DS-258 DECO MICRO FLEX.
 • 2. Εφαρμογή
  Επιλέγουμε μία από τις έτοιμες αποχρώσεις λευκό, γκρι ανοιχτό, γκρι σκούρο DS-258 DECO MICRO FLEX ή χρωματίζουμε τη λευκή με το δοσομετρικό σύστημα σε σύριγγες DUROCOLOR της DUROSTICK. Έχουμε τη δυνατότητα δημιουργίας δεκάδων αποχρώσεων του γκρι με την ανάμειξη της λευκής πάστας με τις γκρι (ανοιχτό, σκούρο) ή και τις γκρι μεταξύ τους, αλλά και πολλές άλλες αποχρώσεις μέσα από την ανάμειξη της λευκής πάστας με αυτές που μέσω του συστήματος DUROCOLOR έχουμε χρωματίσει.
  Εφαρμόζεται με ανοξείδωτη μεταλλική σπάτουλα σε μία έως δύο επιστρώσεις συνολικού πάχους 1,2 mm έως 1,4mm. Η δεύτερη επίστρωση ακολουθεί όταν η πρώτη έχει στεγνώσει, δουλεύοντας με τη σπάτουλα προς διάφορες κατευθύνσεις. Επαναλαμβανόμενα πατήματα με τη σπάτουλα αποδίδουν ιδιαίτερα εφέ και έντονα "νερά - κύματα", ανάλογα με το χρωματισμό που έχουμε επιλέξει. Πιο σκούρες επιφάνειες δημιουργούνται με περισσότερα πατήματα με τη σπάτουλα. Αν επιθυμούμε η πατητή μας να έχει ομοιόμορφο χρώμα χωρίς εφέ και "νερά" θα πρέπει να την εφαρμόσουμε σε μία έως δύο επιστρώσεις και να την αφήσουμε να στεγνώσει. Μετά το στέγνωμά της τρίβουμε την επιφάνεια με πατόχαρτο από Νο180 και άνω. Η εναλλαγή στο πατόχαρτο από Νο180 έως και Νο400 αποδίδει ιδιαίτερα λεία τελική επιφάνεια έτοιμη να δεχθεί το βερνίκι που θα ακολουθήσει.
  Μετά από μία ημέρα (ανάλογα τις συνθήκες περιβάλλοντος) και αφού το υλικό έχει στεγνώσει πλήρως, ερχόμαστε να ενισχύσουμε την προστασία στην επιφάνεια. Για εσωτερικές ή εξωτερικές επιφάνειες προτείνεται η εφαρμογή του ακρυλικού ματ βερνικιού διαλύτου VISTA. Εάν υπάρχει ιδιαίτερη καταπόνηση, όπως είναι τα δάπεδα, εφαρμόζουμε το πολυουρεθανικό ματ βερνίκι 2 συστατικών DECOFIN POLYURETHANE ή το υδατοδιαλυτό πολυουρεθανικό ματ βερνίκι 2 συστατικών DECOFIN AQUA PU (ιδανικό για εσωτερικούς χώρους που δεν αερίζονται επαρκώς, καθώς είναι άοσμο). Τα βερνίκια εφαρμόζονται σε δύο επιστρώσεις. Σε περιπτώσεις που το νερό λιμνάζει, π.χ. ντουζιέρες, θα πρέπει να εφαρμόζονται σε τρεις επιστρώσεις.
  Η κάθε επίστρωση ακολουθεί, εφόσον έχει στεγνώσει πλήρως η προηγούμενη. Εύκολα στη χρήση, θα αποτρέψουν το λέκιασμα των επιφανειών. Για εσωτερικές κάθετες επιφάνειες, χωρίς υγρασία, συνιστάται και η εφαρμογή του ματ βερνικιού DECOFIN AQUA καθώς είναι απολύτως άοσμο κατά την εφαρμογή του.

 

Χρήσιμες Συμβουλές - Παρατηρήσεις

 • Ο χρωματισμός της μέσω του συστήματος DUROCOLOR: Επιλέγουμε μία από τις 120 αποχρώσεις πολλαπλασιάζοντας τα ml της κάθε απόχρωσης με το συντελεστή 0,2. Για παράδειγμα επιλέγουμε την απόχρωση Νο90. Από τη σύριγγα Νο9 υπολογίζουμε 3ml που είναι η συνταγή και πολλαπλασιάζουμε 3ml x 0,2 = 0,6ml ανά kg παστώδους πατητής. Μικρή απόκλιση που ενδέχεται να υπάρξει, οφείλεται στη μέθοδο εφαρμογής, το "πάτημα" και την επιθυμητή τεχνοτροπία.
 • Καθαρίζετε συχνά τη σπάτουλα εφαρμογής με βρεγμένο πανί ή σφουγγάρι, προκειμένου να μην παραμένουν υπολείμματα υλικού και δημιουργηθούν γραμμές ή μαυρίλες.
 • Θα πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι μετά την εφαρμογή του βερνικιού η τελική απόχρωση μεταβάλλεται – σκουραίνει ακόμη και στις ανοιχτόχρωμες αποχρώσεις. Για να είστε απόλυτα σίγουροι για το αισθητικό αποτέλεσμα μπορείτε να πραγματοποιήσετε την εφαρμογή σε ένα μικρό δείγμα δοκιμαστικά πριν την τελική εφαρμογή στο σύνολο της επιφάνειας.
 • Σε εξωτερικές επιφάνειες, αλλά και σε χώρους που καθαρίζονται συχνά με ισχυρά καθαριστικά, πρέπει να πραγματοποιείται έλεγχος του βερνικιού κάθε 1 χρόνο.
 • Στην περίπτωση που η εφαρμογή αφορά ολική επικάλυψη σε δάπεδα, προστατεύστε, τοποθετώντας στις βάσεις των επίπλων ειδικά αυτοκόλλητα με τσόχα (πέλματα).

Γράψτε μια αξιολόγηση

Γράψτε μια αξιολόγηση

Σημείωση: η HTML δεν επεξεργάζεται!
    Κακή           Καλή

Ετικέτες: Πατητή Τσιμεντοκονία Durostick, σκούρο γκρι ds-258 deco micro flex durostic, πατητή τσιμεντοκονία σε μορφή πάστας, πατητή τσιμεντοκονία για τοίχους, πατητή τσιμεντοκονία για δάπεδα, σκουρα γκρι πατητη τσιμεντοκονια σε παστα